matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
keeeerere:
Oblicz: 3 * log
0,4
2 − log
0,4
3 * log
3
125
10 mar 13:02
keeeerere:
pomóżcie!
10 mar 13:23
zosia:
trudny przyklad
10 mar 13:40
Tragos:
log
0,4
125
log
3
125 =
log
0,4
3
log
0,4
125
3log
0,4
2 − log
0,4
3 *
=
log
0,4
3
8
log
0,4
2
3
− log
0,4
125 = log
0,4
8 − log
0,4
125 = log
0,4
=
125
8
log
2/5
= x
125
2
8
(
)
x
=
5
125
x = 3
10 mar 13:45
keeeerere:
nie rozumiem tego co napisałeś :<
10 mar 13:57
Tragos:
https://matematykaszkolna.pl/strona/217.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
10 mar 14:07