matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozwiązać to zadanie, proszę o wskazówki.
ela:
Jeżeli osią symetriI paraboli o równaniu y=3(x+a)
2
−6 jast prosta x=−4 to ile wynosi a?
10 mar 12:23
ela:
? pomoże ktoś?
10 mar 12:49
Basiek:
http://pl.wikibooks.org/wiki/Matematyka_dla_liceum/Funkcja_kwadratowa/Posta%C4%87_kanoniczna_i_wykres_funkcji_kwadratowej
Dokształć się troszkę
Poczytaj o postaci kanonicznej funkcji kwadratowej. Przyda Ci się
10 mar 12:55
Brzeszczot:
a=4
10 mar 12:57