wartosci
Anastazjaaa: zbiorem wartosci funkcji kwadratowej f(x) = (x−1)(2−x) jest przedzial
10 mar 12:13
Tragos: wymnóż na krzyż, podaj a, oblicz q
10 mar 12:14
Anastazjaaa: 2x−x2−2+x=3x−x2−2
10 mar 12:30
Anastazjaaa: Δ=9−4*(−1)*(−2)=9−8=1
x1=−3−1/−2=−4/−2=2
x2=−3+1/−2=1
10 mar 12:32
Anastazjaaa: nie mam prZedzialu 1,2
10 mar 12:32
Tragos: ale tutaj nie trzeba liczyć miejsc zerowych

delta się przyda

3x − x
2 − 2 = −x
2 + 3x − 2
a < 0, więc
10 mar 12:46
Mila: Inny sposób.
x=1, x=2 to xw =1,5 ( w środku przedziału)⇒ f(1,5)=1/4 =yw
10 mar 15:39