matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
wiksierrr:
(3
√
3
−
4
3
)
2
ile to jest? pomóżcie
10 mar 12:06
Ajtek:
(3
√
3
−
4
3
)
2
=(
√
9*3
−
4
3
)
2
=(
√
27
−
4
3
)
2
=(
√
1
27
4
3
)
2
=
1
=(
√
1
3
4
)
2
=((
1
3
)
2
)
2
=(
1
3
)
4
=
81
10 mar 12:17