matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory, pole równoległoboku
ania:
Dane są dwa prostopadłe wektory u i v o długościach |u|=2 i |v|=1. Oblicz pole równoległoboku wyznaczonego przez wektory a= 2u+v i b=u+4v o wspólnym początku. rysunek zrobiłam dalej nie wiem jak obliczyć to pole
10 mar 12:01
ania:
up
10 mar 12:11