matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Kropka:
O ile droższy był 1 kg rodzynków od 1 kg ryżu? funt ryżu 2 gr funt rodzynków 4g
10 mar 10:23
M:
10 lut 16:57
Jolanta:
453,6 g −1funt 1000g− x funtow
1000
x=
453,6
x=2,2 2,2*2gr=4,4 cena 1 kg ryzu 2,2*4gr=8,8gr. cena 1 kg rodzynek 8,8gr,−4,4gr=4,4gr
10 lut 18:26