stereo
zbk: stosunek objętości stożka do objętości kuli wpisanej w ten stożek wynosi 9:4 Oblicz tangens
kąta nachylenia tworzącej stożka do płaszczyzny podstawy.
prosze o jakies wskazówki
9 mar 20:02
Maciek: Halo, jest tu kto?
9 mar 22:53
zbk: no ja
9 mar 23:02
Mila: Zrób rysunek, potrafisz? Z oznaczeniami, ja liczę.
9 mar 23:17
zbk: ok
9 mar 23:19
Eta:
| | 1 | | 4 | | H | |
V(st)= |
| πr2*H V(kuli ) = |
| πR3 |
| = tgα ⇒ H= r*tgα |
| | 3 | | 3 | | r | |
| Vst | | r3*tgα | | 9 | | r | |
| = |
| = |
| ⇒ ( |
| )3*tgα= 9 |
| Vk | | 4R3 | | 4 | | R | |
9 mar 23:20
Eta:
Oczywiście dokończ....................
9 mar 23:21
Mila: No to już nie liczę. Eta szybka, jak błyskawica.
9 mar 23:22
zbk:
9 mar 23:23
Eta:
sorry
Mila .......
9 mar 23:23
zbk: dzieki serdecznie za pomoc wszystko jasne
9 mar 23:33