trygonometria
Betii: Jeżeli sin α * cos α =14, to (sin α + cos α )2 ma wartość ?
9 mar 19:52
Godzio:
Wstawiając wszystkie zadania jakie masz na forum nie zdasz matury ... Chyba, że nie planujesz
zdać? Podaj swój pomysł, a my pomożemy, nie będzie samych gotowców
9 mar 19:56
Betii: Godzio Jesteś fajny, proszę pomóż. Przyznaję się, że jeśli zdam to będzie cud.

Nie wiem jak ruszyć to zadanie.
9 mar 20:18
Eta:
(sinα+cosα)2=...........
9 mar 20:19
Betii: 1
9 mar 20:21
Eta:
9 mar 20:23
Eta:
A teraz

(sinα+cosα)
2= sin
2α+2*sinα*cosα+cos
2α=..............
9 mar 20:24
Betii: Eta, pomóż

, wczoraj był Dzień Kobiet.
9 mar 20:26
Betii: Piszę to zadanie, bo nie umiem rozwiązać.
9 mar 20:30
rumpek:
sin
2α + cos
2α = 1 (jedynka trygonometryczna) powinno pomóc
9 mar 20:35
Betii: I tak nie umiem
9 mar 20:40
Eta:
A co ma do tego zadania Dzień Kobiet ?

jak podał Ci
rumpek sin
2α+cos
2α=1
zatem:
| | 1 | |
...... = 1+2*sinα*cosα = 1+2* |
| =..................... |
| | 4 | |
9 mar 20:41
Betii: Już myślałam, że nigdy mi tego nie rozwiążecie. DZIĘKUJĘ
9 mar 20:43
Eta:
9 mar 20:44
rumpek: Tak, tylko ty to winnaś zrobić
9 mar 20:44
Betii: Co zrobić?
Dziękuję za jabuszko. Szkoda, że nie mogę spróbować.
9 mar 20:48
rumpek: możesz

wystarczy odrobina chęci i samozaparcia

. − ode mnie masz robaczywe
9 mar 20:50
Betii: Dlatego?! Nie umie rozwiązywać trudnych zadań? Nie jestem geniuszem.
9 mar 20:56
rumpek: Nie trzeba być w cale geniuszem, odrobina zainteresowania i samo się nam wpoi do głowy

.
Ja tam mam np.: z polskim, przysiądę to nawet coś ładnego można zrobić
9 mar 21:00
Betii: Po czternastu latach przerwy w szkole, nie tak łatwo się czegoś nauczyć.W dwa lata przygotować
się do matury to naprawdę wielki wysiłek. Tym bardziej, że trzeba zaczynać wszystko od
podstaw.
9 mar 21:06
rumpek: Praktyka czyni mistrza
9 mar 21:07
Betii: Gdybyś mógł mi jaszcze ponóc w geometrii. Mam napisane to zadanie.
9 mar 21:12