prosze o pomoc
jaga: czyli tak jak mam podane wymiary i je obliczylam w skali 1:20 moze mi ktos sprawdzic czy dobrze
mam zrobione :
4m=20cm
2,5m=13cm
2m=10cm
120cm=6,00cm
1,2m=0,06cm
80cm=4,00cm
160cm=8,00cm
60cm=3cm
1m=5cm
9 mar 19:40
Artur z miasta Neptuna:
raczej 20cm = 4m .... skala 1:20 znaczy 1cm −> 20cm
9 mar 19:43
Aga1: 1: 20
W rzeczywistości 4m=400cm na planie 400cm:20 =20cm , bo zmniejszamy 20 razy
2,5m−−12,5 cm
1,2m=120cm−−−6cm
reszta dobrze.
9 mar 19:48
jaga: dzięki za pomoc
9 mar 19:57