matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to przekształcić
emis:
a
2
+b
2
−ab = Jak to przekształcić zeby było (a+b)
2
− 3ab
9 mar 19:22
rumpek:
wzór skróconego mnożenia : (a + b)
2
= a
2
+ 2ab + b
2
a
2
+ b
2
− ab = a
2
+ 2ab + b
2
− 2ab − ab = (a + b)
2
− 3ab = ...
9 mar 19:23