dzikie
Andrej: Suma wszystkich krawędzi graniastosłupa prawidłowego czworokątnego wynosi 120cm.Długość każdej
z krawędzi wynosi.
9 mar 18:31
Basia:
za mało danych
8a+4b = 120
no chyba, że miał być foremny; wtedy to sześcian i 12a = 120
9 mar 18:39
pigor: myślę, że jest to zadanie testowe, a więc podaj mi brakujące − ważne, bo za mało danych
− 4 możliwe odpowiedzi, to podam ci tę prawidłową , bo z warunków zadania da się "wyciągnąć"
tylko np. coś takiego 4H+8a=120 ⇔
H+2a=30 ... i tyle . ...
9 mar 18:43