matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Marcin:
∫
x+3
x
2
−7x+12
=
x+3
(x−3)(x−4)
i wychodzi układzik 1=a+b 3=−4a−3b i ściana... bo jest chyba arozwiązywalny
9 mar 17:58
Basia:
a+b = 1 −4a − 3b = 3 3a + 3b = 3 −4a − 3b = 3 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− −a = 6 a = −6 b = 7
9 mar 18:04