matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobienstwo
Ola:
Prawdopodobieństwo że student nie zda egzaminu wynosi 0,3.Jakie jest prawdopodobieństwo że zda egzamin
9 mar 17:46
jamjestja:
0,7
9 mar 17:49
pigor:
... jeśli A − zdarzenie , że nie zda i P(A)=0,3 ⇒ P(A')=1−P(A)= 1−0,3= 0,7 . ...
9 mar 18:04