matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prostopadloscian
Daniel:
2.Przekątna prostopadłościanu ma długośc 10,a wysokość 5.Kąt alfa nachylenia przekątnej prostopadłościanu z płaszczyzną podstawy wynosi(poproszę wraz z rysunkiem)
9 mar 17:45
Aga1:
h=5, p=10
h
5
sinα=
=
p
10
α=30
0
9 mar 18:56