Balon
Stefcio: Balon. Niby latwe ale trudne
Kulisty balon ma promien rowny 20cm. Po odpompowaniu powietrza promien balonu zwiekszyl sie o
5cm/ O ile wzrosla objetosc balonu?
9 mar 15:41
Beti: | | 4 | | 4 | | 32000 | |
V1 = |
| πR3 = |
| π*203 = |
| π
|
| | 3 | | 3 | | 3 | |
| | 4 | | 4 | | 62500 | |
V2 = |
| π(R+5)3 = |
| π*253 = |
| π
|
| | 3 | | 3 | | 3 | |
9 mar 16:04
MQ: Chyba po
dopompowaniu.
Reszta, to już kalkulator.
9 mar 16:09
Saizou : to był magiczny balon
9 mar 16:09
Stefcio: w zadaniu mam po odpompowaniu
9 mar 16:14