porazka
Kamil: Klopot z zadaniem. DLa naprawde ogarnietej osoby, bo nic nie kumam a nawet jestem dobry z
matmy.
6.Przekrojem osiowym stozka jest trojkat prostokatny o polu 49cm2. Oblicz pole powierzchni
calkowitej tego stozka.
9 mar 15:37
Saizou :

P
c=πr
2+πrl zał; l>0 i r>0
l
2=49*2
l=7
√2
to poniżej to układ równań
h
2+r
2=(7
√2)
2
oblicz r i podstaw do wzoru na Pc
9 mar 15:46
Aga1: lub
l2+l2=(2r)2
4r2=2*49+2*49
r=7
9 mar 15:53
Stefcio: nie powinno byc H*r=49 ?
9 mar 15:56
Saizou : | | h*2r | |
fakt mój błąd bo wysokość poprowadzona do podstawy 2r zatem 49= |
| tam w układzie |
| | 2 | |
równań
9 mar 16:00