oblicz?
gabi: n!(n+1)(n+2) ,
(√3−1)6 ,
9 mar 11:20
Artur z miasta Neptuna:
n!*(n+1)*(n+2) = 1*2*....*(n−1)*n*(n+1)*(n+2) = (n+2)!
(√3 − 1)6 = ((√3 − 1)2)3 = (3−2√3+1)3 = (4−2√3)3 = [2(2−√3)]3 = 8*(2−√3)3 =
= 8*(8 − 3*4*√3 + 3*2*(√3)2 − (√3)3) = .... dokonaj redukcji wyrazów podobnych
9 mar 12:00
gabi: Ok zrobiłam ,ale chyba mi nie wyszło możesz to skończyć to bym sprawdziła .Jestem słaba z
matmy.
9 mar 13:37
Artur z miasta Neptuna:
to napisz co zrobiłaś
9 mar 13:42
gabi: Nie wiem ja tu wymnozylam i wyszło 64−12
√3+18−3
√3 nie wiem co tu redukować jakie to wyrazy
podobne ja tu nic nie widzę
9 mar 13:59
gabi: Co tu z tego ostatniego zapisu redukować ,pewnie pomyślisz ,że jestem noga z matmy .
9 mar 14:01
gabi: potrzebuję
9 mar 14:12
caesar I: pierwiastek odejmij z pierwiastkiem a liczbe całkowita dodaj do całkowitej
9 mar 14:16
gabi: czy to będzie tak 64−18√3?
9 mar 14:24
gabi: czy ktoś się znajdzie i pomoże mi to skończyć?
9 mar 14:37