Naszkicuj wykres funkcji
doma: Naszkicuj wykres funkcji y = x66 i y = x + 1, a następnie określ, ile rozwiązań ma równanie
x66 = x+ 1 czy może ktoś mi wytłumaczyć jak to zrobić? Z góry dzięki
9 mar 00:23
doma: to jest poprawne Naszkicuj wykres funkcji y = x66 i y = x + 1, a następnie określ, ile
rozwiązań ma równanie x66 = x+ 1
9 mar 00:26
Aga1: y=6x6 parabola ramionami skierowana do góry przechodząca przez punkty (0,0) (1,6) i (−1,6)
y=x+1 to prosta przechodząca przez punkty (0,1), (1,2).
Rysując wykresy w jednym układzie współrzędnych zauważ, że prosta przecina parabolę w 2
punktach,
równanie ma 2 rozwiązania.
9 mar 10:11