matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!
Papaja:
Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prawidłowego trójkątnego, którego wysokość wynosi 4 cm, a wysokość postawy 2√3 cm.
8 mar 22:45
Eta:
a
√
3
h
p
=
⇒ a
√
3
= 4
√
3
⇒ a= 4
2
a
2
√
3
V= P
p
*H=
*H =..........
4
P
c
= 2P
p
+3a*H=.........
8 mar 22:49
Eta:
Echhhhhhhhhhh
4
2
√
3
H= 4 , a= 4 , P
p
=
= 4
√
3
4
V= P
p
*H= 4
√
3
*4= 16
√
3
cm
3
P
c
= 2P
p
+3a*H= 2*4
√
3
+3*4*4 = 8
√
3
+48= 8(1+6
√
3
) cm
2
teraz przepisuj ............ ( potrafisz?)
8 mar 23:23