POMOCYYYY
Marta999: zad.1. Wykres funkcji g(x)=1/64*4x otrzymamy przesuwając wykres f(x)=4x
A. o 3 jednostki w dol
B− o 3 jednostki w gore
c. o 3 jednostki w prawo
d. o 3 jednostki w lewo
zad 2.Jeśli do wykresu f(x)=a/x należy punkt (2/3, 9) to liczba punktów o obu wspolrzednych
calkowitych, ktore naleza do wykresu tej funkcji to
A.4
B.6
c 8
d 131
zad3. zbiore wartosc funkcji f(x)=1/x+3 jest zbiore
A R/{3}
B. R
c. R\{0}
d R/{−3}
zad4 wartosc x i y sa odwrotne proporcjonalnie wskaz zaleznosci, ktore moga spelioac
A.3/x=4/y
B.2/ pierw 2+1=x/y
C2x/7=3y/2
D/7/x=y/5
zad 5 Funkcja wykladnicza f jest malejaca gdy jest okreslona wziorem:
a.f(x)=(1/2)−x
b.f(x)=2x
c.f(x)=x−x
d f(x)=4x
zad6 wykres funkcji f(x)=−2/x ma jeden punk wspolny z prosta
ay=−2
b y=−x
c y=−2x
d y=2x
8 mar 22:34
ewa:
A więc, żeby obie współrzędne były całkowite za x trzeba wziąć dzielniki 6:
x=−1,1,−2, 2, −3, 3, −6,6
Zatem otrzymamy 8 takich punktów
8 mar 22:45
ewa: | | 1 | |
Zbiorem wartości funkcji f(x)= |
| +3 jest R\{3} |
| | x | |
8 mar 22:47
ewa: | | 1 | |
Natomiast zbiorem funkcji f(x)= |
| jest R\{0}. |
| | x+3 | |
Nie wiem o którą chodzi w zad.2 bo niejednoznaczny zapis
8 mar 22:49
ewa: zad4) D/7/x=y/5
bo wówczas xy=35
8 mar 22:53
ewa: zad.6 y=−2
8 mar 22:55
8 mar 22:57
ewa: Ad1) niezrozumiały zapis
8 mar 22:57
Asia87: zad1 .wyjkres funkcji g(x)=164*4x otrzymamy przesuwajac wykres f(x)=4x
8 mar 22:59
krystek: 64=43 to y=4x−3 o wektor [3,0]
8 mar 23:04