Pilneeee na jutrooo <333
Marta999: zad.1. Wykres funkcji g(x)=1/64*4x otrzymamy przesuwając wykres f(x)=4x
A. o 3 jednostki w dol
B− o 3 jednostki w gore
c. o 3 jednostki w prawo
d. o 3 jednostki w lewo
zad 2.Jeśli do wykresu f(x)=a/x należy punkt (2/3, 9) to liczba punktów o obu wspolrzednych
calkowitych, ktore naleza do wykresu tej funkcji to
A.4
B.6
c 8
d 131
zad3. zbiore wartosc funkcji f(x)=1/x+3 jest zbiore
A R/{3}
B. R
c. R\{0}
d R/{−3}
zad4 wartosc x i y sa odwrotne proporcjonalnie wskaz zaleznosci, ktore moga spelioac
A.3/x=4/y
B.2/ pierw 2+1=x/y
C2x/7=3y/2
D/7/x=y/5
zad 5 Funkcja wykladnicza f jest malejaca gdy jest okreslona wziorem:
a.f(x)=(1/2)−x
b.f(x)=2x
c.f(x)=x−x
d f(x)=4x
zad6 wykres funkcji f(x)=−2/x ma jeden punk wspolny z prosta
ay=−2
b y=−x
c y=−2x
d y=2x
8 mar 22:01