funkcja homologiczna - trochę pilne :3
Klaudia: Hej, mam zadanko do zrobienia z funkcji homogragicznej, czy mógłby mi ktoś pomóc? Trochę pilne.
Z góry dziękuje za pomoc.
8 mar 21:49
Aga1: I co z tym masz zrobić?
8 mar 22:00
Klaudia:

Rozwiązać? Nie wiem co dalej, pokaże gdzie się zatrzymuje
| | | | 1 | | 1 | |
g(x)= |
| W=[− |
| ; |
| ] I teraz mam narysować więc robie tabelkę i nie wiem |
| | x | | 8 | | 2 | |
jakie liczby podłożyć pod g(x) abym mógł łatwo narysować (Potem się przesuwa o te W)
8 mar 22:11
Klaudia: Wróć @ nie wiem jakie liczby podłożyć pod X aby były ładne wyniki w g(x)
8 mar 22:14
Aga1: | | 1 | |
Za x −7,−1, − |
| i trzy dodatnie. |
| | 2 | |
8 mar 22:19
Klaudia:

dobra nie rozumiesz, tego a ja tylko trochę

nie moga być 2x na dole napisze jak to wyglada u
mnie na kartce:
| | 1 | | | |
y= |
| + |
| − poprawka tego co jest do góry |
| | 2 | | | |
pomnożyłam razy 16 (chociaż nie wiem czy mogę) i wpisałam liczby do tabelki 49/7/1 −49/−7/−1 i
wyszło ale nie wiem czy tak mogę

dane trzeba podłożyć

I to miała wyjść hiperbola
8 mar 22:27
Klaudia: dobra nie kombinuj ide spac zobaczymy jak jutro kartke napisze
8 mar 22:31
Aga1: To co napisałaś o 22:11 jest dobrze
g(x) zapisałam inaczej (lepiej widać co wziąć za x.)
Tak przez 16 nie możesz mnożyć.
8 mar 22:32