Logarytmy pomoże ktoś ? Oblicz
Filip: Logarytmy pomoże ktoś ? Oblicz
a) log124√2
b) log3√33√9
c) log√228√2
7 kwi 16:14
Bogdan:
a) log124√2 = x
(12)x = 22*212
2−x = 252
x = −52
Pozostałe przykłady podobnie
7 kwi 16:47
Filip: Dzięki za pierwszy przykład
7 kwi 17:47
Filip: pomoże ktoś zrobić B i C ?
7 kwi 18:50
Filip: Eta ?
7 kwi 19:21
Eta: Filip, napisz wyraźniej co jest podstawą
a co liczba logarytmowaną , bo słabo widać
7 kwi 19:33
Bogdan:
No Filipie, miałem nadzieję, że pierwszy rozwiązany przykład pozwoli Ci na samodzielne
rozwiązanie pozostałych. A może chociaż spróbuj i podaj swoje wyniki.
7 kwi 19:39
xpt: Wydaje mnei się, ze to powinno być tak Eto:
b) log 3√33√9
c) log 2√28√2
7 kwi 19:40
Eta: xpt:, mam wątpliwości co do 3√9
a może tam jest 3√9
7 kwi 20:32