figury
Amelia: Zadanie za 5 punktów.Dany jest trójkąt ABC o wierzchołkach a=(−4,2) b=(16,−6) c=(4,10) znajdz
rownanie prostej w ktorej zawiera sie środkowa CD.
8 mar 20:31
Basia:
1. wyznacz środek D odcinka AB
2. napisz równanie prostej CD
8 mar 20:32
Basia:
za 5 pkt. ? niemożliwe
8 mar 20:33
Amelia: arkusz z matematyki (5 pkt) nie mam sily juz tego liczyc ,ale jak mus to mus ...uff
8 mar 20:34
Amelia: Basiu rozwiąż mi to proosze...
8 mar 20:36
Mila: | | −4+16 | | 2−6 | |
SAB=D=( |
| , |
| )=(6,−2) |
| | 2 | | 2 | |
y=ax+b równanie kierunkowe prostej
−2=6a+b
10=4a+b
rozwiąż układ równań.
8 mar 22:37