matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Objętość szwścianu
sylwek 1305:
Przekątna szećsianu ma długość 5
√
3
. Objętość tego sześcianu jest równa: a)150
√
2
, b)125, c)125
√
2
, d) 150
8 mar 19:53
Eta:
d= a
√
3
⇒ a= 5 V= a
3
=............. odp:b)
8 mar 20:02