matura
beatka*: niech A=(−2,6)i b=(3,y). Prosta wyznaczona przez punkty Ai B przechodzi przezpoczątek układu
współrzędnych gdy y jest równe?
8 mar 19:02
buhaj: mozesz zrobić rownanie prostej dla pkt a i O
O− początek twojego układu (0,0)
pkt b należał bedzie do tej prostej zatem bd miał wspołrzedne (3,równanie twojej prostej)
8 mar 19:07
beatka*: a może mi ktoś obliczenia napisać bo ni jakieś bzdury wyszły
8 mar 19:25
Eta:
AB: y= ax ⇒ 6= a*(−2) ⇒ a= −3
AB: y= −3x i B(3,y)∊ AB to: y= −3*3 =........
8 mar 19:35