proszę pomóscie obliczyć
Sebastian: (2/5 − (−0.4) : (−0.12) ] : [ 4−(−44) ] − 12,4 : (−8/3) +8/3 * (0.9) −0.1]=
8 mar 18:12
Kappa: | | 2 | | 2 | |
[ |
| + |
| :(−0,12)]: [48−12,4: (−8/3)+72/10−1/10]= |
| | 5 | | 5 | |
4/5:(−12/10): [48−12,4:(−8/3)+71/10]= dokoncz sam
8 mar 22:02
Kappa: sory bład w 2 linijce powinno byc:
| 2 | |
| −20/60: [ dalej juz ok |
| 5 | |
8 mar 22:04
Kappa: pamietaj najpierw mnozenie i dzielenie potem dodawanie i odejmowanie ,patrz na nawiasy
8 mar 22:05
Pitagolas: Widzę, że forum strasznie popularne się zrobiło, skoro nawet uczniów z podstawówki gościmy.
Albo gimnazjum, już nawet nie pamiętam gdzie takie zadania były.
8 mar 22:26