matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZADANIE!!!!
zos:
dany jest romb o przekatnych a,b oraz rownoleglobok o kacie ostrym 45 i bokach a,b. wykaz ze stosunek pola rownolegloboku do pola rombu jest rowny
√
2
8 mar 17:45
Aga1:
P
1
absin45
0
√
2
1
=
=
:
=
P
2
1/2a*b
2
2
8 mar 17:53