matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
ela:
Rzucamy trzy razy monetą. Oblicz prawdopodobieństwo, że za pierwszym razem wyrzucimy orła lub wyrzucimy dokładnie dwie reszki.
8 mar 17:35
Aga1:
IΩI=2*2*2=8 A={o,r,r),(o,r,o) (o,o,r), (o,o,o), (r,0,r), (r,r,0)} IAI=6
6
P(A)=
=
8
8 mar 17:40
ela:
Dzieki
8 mar 17:43
Przemek:
Mam rozumieć że za pierwszym razem czego? Z dwoma reszkami to 2/3 *50% − 12.5%= 22.1%
8 mar 17:44