pilne! pochodna funkcji
curobgirl: pochodna funkcji:
a) f(x) 3sinx * ln(tgx)=
b) f(x) e4x * log przy podstawie 2 z (cosx)=
c) f(x) e7π − arcsin pierwiastek z 1−x2/1+x2
rozwiązałam te przykłady do pewnego momentu ale nie wiem co dalej i czy dobrze w ogóle..
8 mar 16:44
Basia:
napisz co masz, to posprawdzamy
8 mar 16:54
curobgirl: a) f(x)= 3sinx * (ln o podstawie 3 * cosx) * ln(tgx)+3sinx*[1/sinx/cosx * 1+ (sinx/cosx)2]
b)( e4x * 4) * log przy podstawie z 2(cosx) + e4x*[(1/cosx*ln przy podstawie z 2 ) *
(−sinx)]
c) w tym przykładzie skonczylam na −1/pod pierwiastkiem 1−x2/1+x2 * (1+x2) i nie wiem czy
tak zostawic czy da się coś dalej...
8 mar 17:37