:)
ikusia: Funkcja liniowa

W układzie współrzędnych przedstaw wszystkie pary liczb rzeczywistych takich, że suma pierwszej
liczby i drugiej liczby jest równa podwojonej pierwszej liczbie
8 mar 16:43
Basia:
x+y = 2x
y = 2x−x
y=x
narysuj tę prostą
8 mar 16:44
ikusia: dzięki
8 mar 16:46
karolajnanh: w układzie współrzednych przedstaw wszystkie pary liczb rzeczywistych takich ze ;
a) różnica pierwszej liczby i potrójnej drugiej jest równa 2
b) suma pierwszej liczby i drugiej liczby jest równa podwójnej pierwszej liczbie
10 wrz 18:23