matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
bełąta:
Wielomian W(x)=x
3
− x
2
−5x−5.... a) jest różnicą wielomianu P(x)=x
3
− x
2
oraz Q(x)= −5x −5 b) ma trzy pierwiastki c)ma jeden pierwiastek d) dla argumentu (−1) przyjmuje wartość zero
8 mar 16:38
bałąta:
pomoże ktoś
8 mar 17:11