prosta prostopadła
mila: które z danych równań opisuje prostą prostopadła do osi OX


A) x−y=0
b) y=128−x
c) x= −46
d) y=0
tylko poproszę od razu o wytłumaczenie jak to rozwiązać
8 mar 16:25
mila: pomoże mi ktoś


////
8 mar 16:39
pigor: .... po prostu odp. to
c) x=−46 − równanie prostej ⊥ do osi Ox w punkcie (−46,0) na
niej, czyli zbiór
∞ wielu punktów (−46,y) , gdzie y∊R ... i tyle. ...
8 mar 16:43
Mila: mila , najlepiej próbować narysować! I tu wszystko widzisz. W innych przypadkach może być
gorzej.
8 mar 22:22