matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobić?
ZADANIE Z MATURY:
Dane są punkty A(1,−4) B(−4,−3) Odcinek AB ma długość..
8 mar 16:05
beatka*:
IABI =
√
(xB−xA)
2
+(yB−yA)
2
=
√
(−4−1)
2
+(−3+4)
2
=
√
−5
2
+1
=
√
25+1
=
√
26
8 mar 16:10