matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
swas
kalkulatora:
1
Pomocy:( Jesli dla pewnego ciagu geometrycznego a
1
=
oraz q=2, to piatym wyrazem tego
2
ciagu jest: 4 5 8 10
?
8 mar 16:02
Basia:
a
n
= a
1
*q
n−1
a
5
= ........................ wstaw 5 w miejsce n; potem podstaw dane i policz
8 mar 16:13
kalkulator:
8
8 mar 16:16