Dzień kobiet
Saizou : Wszystkim kobietą, dziewczyną na tym forum życzę udanej zabawy, matury na 100% (jeśli jeszcze
nie zdawałyście), wszystkiego co najlepsze i najwspanialsze, oraz miłości w życiu

A dla
tych, które się boją matury odwagi, bo jak nie teraz no to kiedy

8 mar 15:16
Ted:
Wszystkim Kobiet
om, Dziewczyn
om ...
Kobietą, Dziewczyną pewnie nie jesteś −
8 mar 16:24
Saizou : oj tam, oj tam. Nigdy nie lubiłem ortografii i form gramatycznych
8 mar 16:25
Saizou :
8 mar 20:10
Basiek: Dziś z przymrużeniem oka traktujemy wszystkie błędy.

8 mar 20:11
Saizou : a ja idę walczyć z chemią i obliczeniami molowymi
8 mar 20:12
Basiek: Chemia− o fuuu.

Ja właśnie przyjechałam z angielskiego.
Pocieszę Cię− jutro spr. z dwudziestolecia międzywojennego z polskiego (na tych lekcjach spałam
dosłownie) + fizyka kwantowa (to mi się nie mieści w głowie)

Zacznę... za jakiś czas
8 mar 20:14
Eta:
Co tam " jutro"

......... dzisiaj
święto
8 mar 20:16
Saizou : my odkładaliśmy sprawdzian z fizyki przez miesiąc
8 mar 20:17
Basiek: 
Tu się niestety nie da. Nauczyciel jest
nieugięty i brawa dla niego.
Eta, jeśli świętujesz, to wszystkiego najlepszego. Ja właśnie dojadam kolejną dziś
czekoladę.
8 mar 20:19
Saizou : to ja preferuje zdrowe odżywianie, dzisiaj na kolację kanapka z sałatą, pomidorem, serem żółtym
i rzodkiewką
8 mar 20:21
Eta:
Ejjjj tam czekolada

zjadłam całe pudełko ptasiego .........
8 mar 20:21
Eta:
Superrrr wynawozowane

!
8 mar 20:22
Basiek: Ja preferuję niezdrowe. Przy takim trybie życia i tak długo nie pociągnę, to chociaż korzystam
z uroków niezdrowego jedzenia
8 mar 20:23
Saizou : i tu was zaskoczę

wcale nie nawożone, bo z hodowli sąsiada w szklarni ocieplanej
8 mar 20:24
elpe: no ale pamiętajcie o 10 marca
8 mar 20:24
Basiek: E, nie. Ptasie
za szybko zamula.

Ale i tak smacznego
8 mar 20:25
Eta:
A sąsiad ile nawozów zakupił ?
8 mar 20:25
Basiek: elpe cześć

Co jest 10?
I jest dzisiejsza
25−tka?
8 mar 20:27
Saizou : właśnie wcale
8 mar 20:28
elpe: cześć
Basiek 
jak na tą chwilę 15 ale ze stereometrii takie tam z podstawy za 6pkt.

i jak na 1 moją
styczność z tym działem to kiepsko to widzę no ale 10 jeszcze dam radę dziś zrobić

aa 10 – Dzień Mężczyzn
8 mar 20:31
Basiek: O, to ładnie. Powiedzmy, że jestem z Ciebie dumna.

A co do Dnia Mężczyzn, nie popieram Dnia Kobiet, to tego drugiego− jeszcze bzdurniejszego też
nie.

I całkiem mi z tym dobrze
8 mar 20:34
elpe: a Ty jak tam, zadania są?

mam nadzieję że również mogę być z Cb dumny
8 mar 20:40
Basiek: No, dziś mam wolne od zadań.

Przygotowuję się psychicznie na nauczenie się fizyki i
polskiego.

Muszę mieć 5 z tego spr z polskiego, bo mam najgorsze oceny, jakie miałam kiedykolwiek w moim
życiu z tego przedmiotu.
PS. Oddano nam próbną z matmy
8 mar 20:41
Saizou : nie mówcie mi dzisiaj nic o rysowaniu wykresów, tylko tak z góry uprzedzam bo mam dość, np.
narysuj wzór funkcji f(x)=−I(x+2)3−1I masakra
8 mar 20:42
Saizou : i jak ?
8 mar 20:42
elpe: haha i jaki wynik

haa ja w 3Lo nie mam fizyki a w II miałem 5 i chęć zmagania się z nia
na maturze (ale człowiek był głupi)

a polski uff tu moze nic nie bd pisał
8 mar 20:44
Basiek: Lubię rysowanie funkcji.

Jak coś, to wiesz
Błażejku 
Jestem pomocna.
Ech... 70%
8 mar 20:44
elpe: no to nie ma tragedii

a tak wczoraj dramatyzowałaś
8 mar 20:45
Saizou : jakos dałem radę, a co mnie najbardziej wnerwiło to to że nauczycielka sobie wbiła do laptopa
wzór funkcji i jest
8 mar 20:45
Saizou : a i nie BŁAŻEJKU
8 mar 20:46
Basiek: To NIE JEST tragedia?!
Jeden z moich błędów:
8(x−4)<0
Odpowiedź: −3

Albo pole trapezu:
| | (10+6)*5 | |
P= |
| =150  |
| | 2 | |
*ta 5−tka to przykładowa, bo nie pamiętam
8 mar 20:47
Saizou : oj witaj w klubie Basiu też takie głupie błędy robię, ale jeszcze bardziej trywialne np.
−a=−1 to dla mnie a=−1
8 mar 20:49
Basiek: O, takie podobne też miałam źle, bo sobie nie przeniosłam liczby.

Albo to zadanie ze średnią arytmetyczną

policzyłam sobie n=28 zamiast n=25 i wyszło mi....
| | 75 | |
śr= |
| zamiast 3.  I liczyłam wariancję z tą średnią... |
| | 28 | |
Wyobrażacie to sobie?! .... No.
8 mar 20:51
elpe: to jakim cudem te 70%

ostatnie zrobiłaś? udowodnienia?
8 mar 20:53
Basiek: Nie i... nie.

Udowodniłam podzielność

Równość odc. chciałam z tw. cosinusów, ale tak to liczyłam, że wyszło
mi, że są różne. ^^
8 mar 20:53
Saizou : to może rozwiążę tę maturę

z moim poziomem bym miał może ok 31,5 %
8 mar 20:54
Basiek: Prosta była. Nie wiem, co mi się stało.

Dawno nie robiłam nic z podstawy. To źle. Okazuje
się, że trzeba robić też chociaż 1 podstawowy arkusz tygodniowo.
8 mar 20:56
elpe: Basiek nie zagaduj

ide robić resztę tych zadań

jak cos bd mi pomagać
8 mar 20:57
Saizou : ale to jak już to jutro bo teraz próba zrozumienia chemii mnie czeka

choć już objętość molową
gazów powoli zaczynam łapać
8 mar 20:58
Basiek: Niee eee, jak Wy pójdziecie się uczyć... buuu. Ja nie chcę.
8 mar 20:59
Saizou : ale ja się nie zmywam ja mam podzielność uwagi

8 mar 21:00
Basiek: 
Ja nie mam. To nic. Potem się pouczę
8 mar 21:01
8 mar 21:01
Basiek: Elpe to mnie nie motywuje, wprost przeciwnie. Straszysz biedną
Basię
8 mar 21:02
pomagacz:
#include <stdio.h>
int main()
{
printf(
"Z okazji dnia kobiet, wszytkim kobietom i dziewczynom 67 lat pracy i
wysokiej emerytury
");
return 0;
}
8 mar 21:03
Saizou : no nic nie uczę się jutro pójdę do nauczycielki żeby mi to wyjaśniła
8 mar 21:04
Basiek: Z prostych obliczeń wynika, że jeżeli zacznę pracę chociażby w 20−tym roku życia....
to będę pracować do 87−go roku, a prawdopodobnie nie dożyję.

Ale dzięki.
@B.

Dobrze!

Mam niestety podobne nastawienie
8 mar 21:06
Saizou : ale to z tymi emeryturami to przegięcie, będziesz pracować jak to Basia pisze od 87 roku
życia, i być może 1 emeryturę odbierzesz i kaputt. a co z pieniędzmi które rzekomo są
odkładane na późną starość
8 mar 21:08
elpe: Basiek i praca
8 mar 21:09
Basiek: elpe kiedyś byłam pracowita, ambitna i mądra!
Wszystko się kiedyś zaczyna i...
kończy
8 mar 21:10
elpe: metodę wyznacznikow
Basiek znasz
8 mar 21:12
Basiek: Raz widziałam, nie pamiętam wzorów

ze wzorami bym zrobiła

Bez... no wybacz.
8 mar 21:13
elpe: aa no i dobrze

moge spac spokojnie
8 mar 21:16
Basiek: Obecnie jestem kiepskim wyznacznikiem czegokolwiek.

Btw. szukam studiów zaocznych

Dowiedziałam się, że w takiej miejscowości w sumie... 40 min
drogi od mojej miejscowości można załapać się na budownictwo np.

Chętnych mniej więcej
tyle, co chętnych. Nie masz niemalże szans odpaść, bo to kierunek zamawiany + możesz wyciągnąć
nawet 1,5tys. miesięcznie, jeśli dostaniesz stypendium naukowe, o co... nietrudno.
8 mar 21:19
Basiek: Ble, ależ ja piszę.
*to budownictwo nie jest zaoczne.
*chętnych tyle, co miejsc
8 mar 21:20
elpe: Basiek oj
Basiek 
co to z Cb wyrośnie
8 mar 21:22
8 mar 21:23
elpe: haha

teraz sie zaciekawiłem

za to ja jestem duuuży
8 mar 21:25
Basiek: Dopiero teraz?

Ja to się chyba fochnąć powinnam dla zasady, ale nie umiem.

I... to już nie rośnij!
8 mar 21:27
Saizou : a ja mam tylko metr 80 w kapeluszu
8 mar 21:27
elpe: ja prawie 190


ciuń ciuć i bd
8 mar 21:28
Basiek: a ja prawie 160!
8 mar 21:30
Saizou : a teraz
Basiu policz błąd względny tego przybliżenia i wyraź go w procentach
8 mar 21:31
Basiek: | | |160−159| | |
x= |
| *100%≈0,63% |
| | 159 | |
8 mar 21:32
Saizou :
8 mar 21:33
Basiek: Proszę
Szefie
8 mar 21:33
elpe: strasznie bym sie musiał gimnastykowac po buziaka

haha
8 mar 21:34
Basiek: Ode mnie tego nie wiecie, ale− w poziomie wszystko się wyrównuje.

Tak na marginesie.
8 mar 21:35
Saizou : mój ostatni błąd na sprawdzianie gdy maiłem obliczyć sumę kątów wewnętrznych w wielokącie
wypukłym mój wzór n(n−2) a miało być 180(n−2)
8 mar 21:35
Saizou : mój ostatni błąd na sprawdzianie gdy maiłem obliczyć sumę kątów wewnętrznych w wielokącie
wypukłym mój wzór n(n−2) a miało być 180(n−2)
8 mar 21:36
Basiek: No, ale że się nie zorientowałeś?

Przecież dla kwadratu wyszłoby Ci 8

, a to ≠360
8 mar 21:40
Saizou : właśnie nie zorientowałem się, jak oddałem pracę to mnie to oświetliło
8 mar 21:42
Basiek: Oświetliło?

Ciekawe, ciekawe. Światło trzeba było włączyć wcześniej.

Za 16 min idę się uczyć fizyki, pamiętajcie.
8 mar 21:44
elpe: no ja się mecze z tymi zadaniami

Jejuu... całkiem cieżka sprawa xD
8 mar 21:46
Basiek: Stereometria jest niedobra, okropna i be!
Ale będzie dobrze

. Rób, rób
8 mar 21:47
Saizou : Tak, oświetliło

bo mi się żarówka nad głową zapaliła
8 mar 21:47
elpe: no oby bo jak nie to idziemy na tą samą uczelnie Wyższą
8 mar 21:50
8 mar 21:51
elpe: piękne miasto
tam bd mój dom!
8 mar 21:53
Saizou : ja jeszcze nie wiem gdzie mam iść

choć wstępnie Politechnika Poznańska, ale to dopiero za 3
lata
8 mar 21:53
8 mar 21:54
Saizou : oo... Karków piękne miasto jak się nie dostanę na Politechnikę pójdę na tamtejszą Akademię
Sztuk Pięknych
8 mar 21:56
elpe: Kraków ♥ cos pięknego
8 mar 21:58
Basiek: W linku jest akurat UEK

uczelnia, na którą się pierwotnie wybieram.
I taaak, Kraków jest naprawdę piękny.

Jej.... chcę tam.
8 mar 22:00
elpe: ja tam pewnie skończe na PK...
8 mar 22:01
Saizou : pożyjemy zobaczymy

co nam los przyniesie
8 mar 22:02
elpe: dobra idziemy sie uczyć

jeszcze 8 zadań
8 mar 22:02
Basiek: Politechnika Krakowska, czy co?

A w ogóle, gdzie chcesz iść tak najbardziej− najbardziej i na co?
8 mar 22:03
krystek: @Basiek a sio do nauki!
8 mar 22:03
elpe: Inżynieria Środowiskowa na AGH−u

a jak nie to owa Politechnika Krakowska Energetyka
8 mar 22:04
Basiek: AGH.... wyższa półka

Same mądre człowieki tam są.
Krystek witaj

Wieeem, że powinnam. W sumie, że muszę... jeszcze 5 minutek?
8 mar 22:06
Saizou : mnie nawet gdyby była III WŚ to nie zagnają do chemii
8 mar 22:07
krystek: @[P[Basiek]a ty też MĄDRY CZŁOWIEK!
8 mar 22:34
Basiek: Oj, nie, nie.

Może kiedyś... kto wie. A teraz dobranoc

Idę zakuwać fizykę i polski; najwyższa pora
8 mar 22:51
Basiek: Witajcie

Skoro i tak jest taki offtop, to może uda mi się od kogoś wyciągnąć pewną informację.
Istnieje legenda, że ktoś kiedyś sam napisał pracę maturalną

Ile czasu ok. trzeba na tę
czynność poświęcić? Ile ma ta praca zajmować str?
9 mar 21:53
rumpek: Praca na 15 minut

ja naturalnie tyle bajerować nie będę więc mam zamiar zapuścić jakąś
"pieśń"

pewnie będę pisał dwa dni przed ustną, kilka godzin, także ty w 3h się wyrobisz

Napisze tak na koło 2,5 strony a4
9 mar 21:56
Basiek: Tylko 2,5 strony? O.o
Super, myślałam, że więcej.

Wiesz, 15 min.... to z jednej strony mało, z drugiej dużo. Mam takie tempo mówienia, że chyba
muszę jakieś dłuższe to przygotować
9 mar 21:57
Saizou : ja akurat z mówieniem nie mam problemu

A słyszeliście że jak jeszcze żyła Szymborska, pisała maturę ze swoich tekstów i zdała ją na
(chyba) ok 60%
9 mar 22:01
rumpek: tak, było na demotach

Takie właśnie mamy szkolnictwo, i przeklęty
klucz odpowiedzi
9 mar 22:02
Saizou : a przygotujcie się z Szymborskiej bo może być czasem na maturze, bo umarła i pewnie w hołdzie
dadzą jej tekst na maturę, jak nie w tym roku to następnym
9 mar 22:03
Basiek: Jest klucz, w który maturzysta musi się "wbić" i jest to dostosowane do wiedzy przeciętnego
licealisty (wiedzy, którą w teorii posiadać powinien), powiedzmy szczerze, że ktoś, kto był na
trochę "wyższym poziomie" zarówno pod względem możliwości interpretacji, jak i wiedzy o
literaturze i języku, mógł− a w zasadzie powinien mieć problem z napisaniem tego dobrze i
wbiciem się w klucz
9 mar 22:03
rumpek: Zapewne, chociaż ja obstawiam z lektur: Chłopów, Pan Tadeusz, Lalka, Ludzie bezdomni,
Zbrodnia i kara. Któraś z tych lektur, bo tylko te czytałem
9 mar 22:04
rumpek: mhm,
Basiek czyli jestem na rozszerzonym z polaka ?

bo zazwyczaj z rozwinięcie mam 5−7
pkt

ale nadrabiam stylem, językiem i zapisem, uff
9 mar 22:05
Basiek: Ja stawiam na
Dziady 
bo nie ogarniam i nienawidzę. Z moim szczęściem, to mogę iść o
zakład.

Szymborskiej nie będzie

Spokojnie. Po pierwsze− teksty były już zatwierdzone w 2011r., poza
tym− właśnie takich oczywistych rzeczy starają się nie dawać.... No chyba, że komuś się
poszczęściło i wybrał jej tekst przed jej śmiercią. Mogło się zdarzyć.
9 mar 22:06
Saizou : 
i dlatego nie dam matury za 2,5 roku po nienawidzę sienkiewicza, Mickiewicza, Prusa,
Żeromskiego i Dostojewskiego
9 mar 22:07
rumpek: Basiek a wiesz może kiedy oni już mają maturkę ułożoną na następny rok?
9 mar 22:08
Basiek: Zdasz
Rumpek weź naucz się myśleć schematycznie. Schematy, schematy, schematy. Nie to, co Ty
chcesz napisać, a to co może być w kluczu. Musisz włączyć taki tryb myślenia.
9 mar 22:08
Saizou : słowa naszej polonistki na dzisiejszej lekcji "masz się trzymać wyznaczników ale nie pisz
schematycznie "
9 mar 22:10
Basiek: Nie wierz jej.

Hahaha.
Serio. Jest pewien schemat pisania−oceniania, on się przekłada na klucz. Jak inaczej ocenić
tyle tysięcy ludzi? Trzeba to zrobić za pomocą... schematu, który fakt faktem ma swoje
wyznaczniki.
9 mar 22:11
rumpek: Ja nawet nie wiem na czym się skupiać na punktach

w kluczu
9 mar 22:14
Saizou : MTB
9 mar 22:15
Basiek: Ja też nie do końca.

Nigdy żadnego arkusza nie zrobiłam. Ale tak sobie myślę, że to nie może
być takie trudne, no nie?
9 mar 22:17
Saizou : pewnie nie tylko trzeba lać wodę
9 mar 22:18
Basiek: I tak, i nie.

Zależy, czy Twoje lanie wody pokrywa się z kluczem. Ja wychodzę z założenia,
że najlepiej napisać jakieś 4 str. A4, wtedy w tym eseju jest tyle "wylanej wody", że COŚ w
kluczu musi być trafione.

Prawdopodobnie dużo cosiów
9 mar 22:22
Saizou : to zależy możesz lać wodę ale nie na temat bo go np. ktoś nie zrozumiał
9 mar 22:24
rumpek: twoja praktyka może zdać się tylko dla prawdziwych humanistów

bo nie każdy przeciętny
człowiek pamięta o tym, aby nie powtarzać tego samego wyrazu w 3 kolejnych zdaniach

i tu
już odpadają punkty z język
9 mar 22:24
Saizou : moja siostra mnie szkoli

ona potrafi na całej stronie nie powtórzyć danego zwrotu i wyrazu
9 mar 22:26
elpe: istnieje legenda ze ktos kiedyś miał 100% z matury z polaka R
9 mar 22:26
Basiek: Uwierz mi, że punkty za język przy takiej ilości tekstu bardzo ciężko zdobyć. Za to ładnie
wpadają punkty za treść i... jest to opłacalne. Bardzo. Każdy chyba musi odnaleźć "własną
strategię egzaminacyjną"

Ja np. muszę się nauczyć, że zadania w połowie się nie kończy.
Elpe, jesteś może?
9 mar 22:26
elpe: witam witam
9 mar 22:27
Saizou : to u mnie w szkole uczeń miał 2 na koniec roku z niemca, a maturę rozszerzoną napisał na 98 %
9 mar 22:27
Basiek: Niemiecki... tak, to był dziwak.

No, widzisz; mam wyczucie. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale jeśli niedaleko Krakowa, to może
będziesz zainteresowany (o ile nie wiesz), dniami otwartymi w AGH
9 mar 22:29
elpe: ha no własnie mu juz znajomi mówili

się zastanawiam

a Ty jedziesz? ;>
9 mar 22:30
Basiek: Oczywiście.

Ja już raz byłam pozwiedzać
9 mar 22:30
elpe: hahaha

no to już mam 2 powody zeby tam jechać
9 mar 22:31
Basiek: Najlepszą zachętą jest: piątek= fizyka

Btw. jestem genialna na swój własny osobisty sposób

Dobrze, że wczoraj się nie uczyłam
9 mar 22:33
elpe: a ja zrobiłem jeszcze 3 zadania i padłem

jutro mam hadrcore
9 mar 22:35
Basiek: Hm, ja nie umiałam. Prawie nic na obu sprawdzianach. Ale doszłam do wniosku, że nauka nic by mi
nie dała= strata czasu. Nie było nauki ⇒ brak straty czasu⇒ jestem genialna.

A co jest jutro?

Sobota to dzień (o ile mnie pamięć nie myli) wolny?
9 mar 22:37
Krzysiek: Zapewne dni otwarte w A0 są(nie sprawdzałem), ale jak będziecie mieli czas wybierzcie się do
nowego budynku Informatyków
9 mar 22:37
elpe: no podobno na Agh−u taką pracownie zrobili ze kapota

a sobota⇒ stereometria poziom R
9 mar 22:38
rumpek: 
bodajże kiedyś
Vizer wspominał kiedyś o nowym budynku informatyków w AGH
9 mar 22:39
rumpek: elpe z jakiej książki?
9 mar 22:39
Basiek: Też mi się obiło o uszy. Ale sam główny budynek (gdzie jest chyba tylko administracja?) oprócz
samego wejścia, jest w środku... odpychający troszkę.

Ale fakt, trzeba będzie sobie
pospacerować.
Stereometria ⇒ niefajne. Bardzo niefajne.
9 mar 22:40
elpe: aksjomat

dziś robiłem, operon 2010 i stereometria też tam taka "lekka" nie była

trochę
mnie to
przeraża
9 mar 22:40
rumpek: ja polecam stereometrie z kiełbasy, jak robię zadania z ostrosłupów to można zauważyć, że
właśnie ostatnimi czasy na maturze R zadania z ostrosłupów były wzorowane na kiełbasie
9 mar 22:42
Basiek: Ja jutro zacznę (tak, muszę, muszę) pisać pracę maturalną. I jeszcze jedną na konkurs. I hm,
kilka form wypowiedzi mam zaległych, no i prawdopodobnie zajęcia z przedsiębiorczości.
Bo kto nie kocha sobót?
9 mar 22:43
elpe: oo to może jutro podejmę się tego

dobrze wiedzieć, a tak ogolnie duzo działasz na
Kiełbasie?
9 mar 22:45
elpe: ja pracy chyba nie piszę

mam taki pomysł isc z planem szczegołowym tego co chcę powiedzieć
9 mar 22:46
rumpek: w 1 klasie LO zrobiłem zadania które uwazalem za najciekawsze, teraz powtarzam tylko "tricki"
9 mar 22:46
Saizou : na lecę, bo jutrzejszy dzień to masakra, trzeba się nauczyć na niemiecki, przeczytać Makbeta,
zrobić fizykę i matmę i inne lekcje w tym polski. Tak więc Dobranoc
9 mar 22:48
Basiek: Ja w sumie mogłabym 15 min. o czymś gadać bez ładu i składu.

Ale jeśli nie chcę się rozwlec
na 30 min. , to chyba muszę coś naskrobkać.
Rumpek podziwiam Cię.
9 mar 22:48
Basiek: Błażejku, masakra to będzie dopiero za dwa lata

A teraz dobranoc!
9 mar 22:49
Saizou : przeżyjemy
9 mar 22:49
elpe: Saizou przypomniałeś mi ze mam spr. z polaczka a moja wiedza <15% tego co wymaga
nauczycielka
9 mar 22:50
Saizou : jeśli nie będziesz do mnie mówić Błażejku kochana Basiu
9 mar 22:51
rumpek: polski

horror polskiej młodzieży
9 mar 22:51
Basiek: Ja miałam dziś.

Fajne to było.
"Basia, nie patrz do Klaudii!"
"Proszę paaani, ale to jest głupie! "
9 mar 22:51
Basiek: Błażejku, postaram się, oczywiście niczego nie obiecuję.

Ale... tak, postaram się.
9 mar 22:52
Saizou : jak ja nienawidzę zdrobnienia mojego imienia
9 mar 22:53
Basiek: A ja jakiejkolwiek formy mojego i muszę z tym żyć.

Ty też przeżyjesz.
9 mar 22:54
elpe: co chcesz, dobre jest!

stylowo
9 mar 22:54
rumpek: może jakiś dowód z poziomu podstawowego chcecie

? (geometryczny)
9 mar 22:56
9 mar 22:57
Basiek: Odpowiem standardowo "(od) jutra"
9 mar 22:57
elpe: hymm.... a miałem isc sie zrelaksować przy filmie

ale czemu nie
dawaj go na warsztat!
9 mar 22:58
Basiek: W odniesieniu do linka:
słowo "spokojna" to ostatni przymiotnik, jakim ktokolwiek by mnie określił; ale z tym:
"Skłonna do
lenistwa, powolnego reagowania i
odkładania wszystkiego na później. Czuje
się dobrze tylko we własnym świecie. Żyje w wyimaginowanym świecie, co zmusza ja do
ciągłego i częstego mimowolnego kłamstwa." nie sposób się nie zgodzić
9 mar 22:59
Saizou : więc większość się zgadza
9 mar 23:00
rumpek:

Zadanie z poziomu podstawowego (2pkt), żadna filozofia

A jaki film?

ja zaraz śmigam na
"Ostatni samuraj"
A polecenie to . "Wykaz, że β = 90
o + α"
9 mar 23:00
elpe: a tą już słynną "Dziewczynę z tatuażem"

a "Samuraj" piekny film

ale i tak najbardziej
lubie powracać do "300"
9 mar 23:02
Basiek: ∡BAO= α ⇒ ∡AOB=180−2α =>
kąt dopełniający (?) w tym kole będzie miał miarę 360−(180−2α)=180+2α
| | 1 | |
Jest to kąt wpisany oparty na tym samym łuku co β=> β= |
| (180+2α)=90+α |
| | 2 | |
c.n.u.
9 mar 23:04
rumpek: 
mówiłem, że proste

tylko nie stawiaj znaku zapytania

tym bardziej na maturze
9 mar 23:07
Basiek: Nie wiem, czy tak to się nazywa.

I nie będę stawiać tam znaków zapytania. Napisałabym to inaczej.

Ale troszku więcej pisania
bym miała
9 mar 23:08
Basiek: Moje pierwsze zadanie dziś, starczy. ^^
9 mar 23:09
elpe: haha
Basiek dzienny limit wyczerpany
9 mar 23:10
Saizou : to ja też dorzucę zadanie bardzo proste z funkcji liniowej
napisz wzór funkcji y=Ix−3I+Ix+1I w przedziałach
9 mar 23:11
Basiek: Okazuje się, że lenistwo nie jest moją winą.

Więc wiecie...
Swoją drogą, mogę Ci wrzucić całkiem fajne jedno zadanko z graniastosłupów, jak będziesz
chciał.

Nie umiałam tego zrobić, poszłam do nauczycielki, żeby wytłumaczyła, a ona zapytała z niego
kolegę

Tak się u nas tłumaczy przez nikogo nie rozumiane zadania
9 mar 23:12
elpe: no rozpisz moduły ≥ <
Basiek weź go naucz
9 mar 23:13
Saizou : ja to potrafię

takie zadanko do poduszki
9 mar 23:14
Basiek: I) x∊(−∞,−1) y=3−x−x−1= > y=−2x+2
II) x∊<−1,3> y=3−x+x+1=> y=4
III)x∊(3,+∞)=> y=x−3+x+1=> y=2x−2
9 mar 23:15
elpe: haha trzymaj, dasz mi później

jak juz bardziej opanuje to "cudo"
9 mar 23:15
Saizou :
9 mar 23:15
Basiek: 
Zrobiłam w głowie, czego unikam, bo zawsze coś źle jest. Ale wiecie−
posprzątałam i nie
wyciągam nic, bo do 10 min. znów będzie... (łagodnie rzecz ujmując) bałagan.
9 mar 23:16
rumpek: Nie ma zadania z graniastosłupem to idę na samuraja
9 mar 23:19
elpe: idę i ja

także widzimy sie jutro

bo pewnie bd miał masę problemów
9 mar 23:20
Saizou : to ja też się zbieram
9 mar 23:21
Basiek: Graniastosłup prosty o podstawie kwadratowej przecięto płaszczyzną przechodzącą przez jeden z
wierzchołków podstawy, tak że otrzymany przekrój był rombem o kącie ostrym α. Oblicz cos kąta
β nachylenia płaszczyzny przekroju do płaszczyzny podstawy tego prostopadłościanu.
Zadanie okazało się naprawdę proste, więc nie ma tu jakichś szczególnych filozofii, jeśli
stereometrię się ogarnia.
rumpek− miłego.
9 mar 23:21
elpe: Basiek jakie Ty masz pokłady energii

gadałabyś i gadała

a szczegolnie z Nami
9 mar 23:24
Basiek: Powiedzmy, że zrobiłam "małą " popołudniową drzemkę. Pewnie mogłabym tak do 6−tej rano
9 mar 23:24
rumpek: odnosnie zadania z graniastosłupów, to dokładnie 526 w kiełbasie

wiedziałem, że już je
robiłem
9 mar 23:25
Basiek: U mnie to jest 9.17 w Podkowie.
9 mar 23:26
elpe: ja dziś bez drzemki

także głowę juz mam podpartą kijoszkiem
9 mar 23:27
Basiek: Poszłam spać po 3−ciej, wstałam przed 6−tą. Co daje niecałe 3h.
Po południu jakieś 3,5h.
Razem: 6,5h

Za dużo, trochę jestem nadpobudliwa

Muszę zrobić coś twórczego. Chyba dziś
padnie na angielski.
9 mar 23:28
elpe: jutro napiszesz mi
Basiek z angliczka cos

no chyba ze sam poczuje wene

to tylko
sprawdzisz xD zobaczę czy sie znasz na tym coś czy tak jak na matmie

haha sorki taki
zarcik
9 mar 23:31
rumpek: czarny humor

prawie jak żarty antysemickie
9 mar 23:32
Basiek: Ja otwarcie przyznaję, że się
nie znam 
3 miesiące nauki języka to trochę mało, żeby
uchodzić za specjalistę. Ale spoko.

Jutro powinnam napisać jakieś .... 6 rzeczy, więc po
3−ciej to już z górki będzie.
Mieliście iść spać.
9 mar 23:33
rumpek: pardon, oglądać TV
9 mar 23:34
Basiek: Wszystko sprowadza się do
SIO! i
Dobranoc
9 mar 23:35
elpe: a więc
cześć Wam ostatecznie już
9 mar 23:35