ciag arytmetyczny
dzidzia1234: | | m+1 | | m+3 | | m+9 | |
Wykaż,że dla każdego m ciąg ( |
| , |
| , |
| ) jest arytmetyczny |
| | m | | 6 | | 12 | |
8 mar 15:13
?: środek odejmij od początku a następnie koniec od środka
i powiedz co wyszło
8 mar 15:14
Patronus: | | an−1 + an+1 | |
Jeśli jest arytmetyczny to an = |
| |
| | 2 | |
8 mar 15:20
krystek: a3−a2=a2−a1
8 mar 15:20
dzidzia1234: Pomóżcie mi to rozwiązać,bo nic z tego nie czaje

!
8 mar 17:19
8 mar 17:21
Artur z miasta Neptuna:
| | m+3 | | m+1 | | m+9 | |
2* |
| = |
| + |
| .... wspólny mianownik ... na jedną stronę i wyznacz 'm' |
| | 6 | | m | | 12 | |
... jeżeli wyjdzie, że m∊R to wykazałeś
8 mar 17:21
Aga1: | m+3 | | m+1 | | m+9 | | m+3 | |
| − |
| = |
| − |
| |
| 6 | | m | | 12 | | 6 | |
Na pewno w mianowniku jest m?
8 mar 17:22
dzidzia1234: | | m+1 | | m+3 | | m+9 | |
Nie  ! Ma być( |
| , |
| , |
| ) |
| | 4 | | 6 | | 12 | |
Rozwiążcie mi to tak,jak ma być od podstaw

! Thanks
8 mar 19:42
krystek: | m+9 | | m+3 | | m+3 | | m+1 | |
| − |
| = |
| − |
| / 12 |
| 12 | | 6 | | 6 | | 4 | |
m+9−2(m+3)=2(m+3)−3(m+1) i wylicz m
8 mar 19:47
dzidzia1234: To jesli możesz to wylicz mi m,jeśli to nie problem.
8 mar 19:58
Tragos: tak, a może Ci jeszcze przepisać to do zeszytu?
8 mar 19:59
dzidzia1234: Nie,to to już potrafię zrobić

! Zapytać można,ale nie trzeba od razu być takim bezszczelnym. I
tak dziękuję!
8 mar 20:01
dzidzia1234: Nie,to to już potrafię zrobić

! Zapytać można,ale nie trzeba od razu być takim bezszczelnym. I
tak dziękuję!
8 mar 20:01