matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
elgi:
ZADANIE ABCD
Jesli funkcja liniowa przecina oś OY w punkcie A=(0,−1), a jej miejscem zerowym jest liczba 4, to wzór tej funkcji ma postać: a) y=1/4x−1 b) y=4x+1 c) y=2x−1 d) y=x+2
8 mar 14:24
elgi:
?
8 mar 14:37
elgi:
pomoze ktos?
8 mar 15:34
elgi:
Prosze rozwiążcie mi to zadanie ....
8 mar 16:22