Wykaż, że równanie jest tożsamością
martulka1323: | | 1 | | 1 | | 1 | |
( |
| + |
| )*(sinα+cosα)= |
| +2 |
| | sinα | | cosα | | sinα*cosα | |
8 mar 13:53
Tragos: | | cosα | | sinα | | cosα | | sinα | |
L = 1 + |
| + |
| + 1 = |
| + |
| + 2 = |
| | sinα | | cosα | | sinα | | cosα | |
| cos2α | | sin2α | | sin2α + cos2α | |
| + |
| + 2 = |
| + 2 = |
| sinαcosα | | sinαcosα | | sinαcosα | |
8 mar 13:59
dzidzia1234: Punkty A= ( 2,0) i B= ( 12,0) sa wierzchołkami trójkąta prostokątnego ABC o
przeciwprostokątnej AB. Wierzchołek C leży na prostej o równaniu y=x.Oblicz współrzędne punktu
C.
8 mar 14:44