matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
???
Anula:
Liczby 1, 2a+2, a+6 tworzą ciąg arytm dla: a=0, a=1,a= 2 ,a= 3 2a+2=1+a+6/ 2 / *2 2(2a+2)=1+a+6 4a+4=1+a+6 4a−a=1+6−4 3a=3 /:3 a=1 Czy to jest poprawny zapis? środkowy wyraz daję się do wzoru za an?
8 mar 11:21