matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
Karolaa:
f(x) = x/2 + 8/x Wyznaczyc dziedzinę i pochodna. Pochodna z 8/x = − 8/x
2
a z x/2?
POMOCY
8 mar 10:43
Artur z miasta Neptuna:
1
x/2 =
* x
2
1
(x/2)' =
* 1
2
8 mar 10:47
Karolaa:
dzięki
!
8 mar 10:52