pomocy :D
stefan: witam wszystkich, otóż w sobotę mam poprawkę, proszę Was o pomoc.
1. Stosując metodę D. Gaussa zbadaj liczbę rozwiązań układu n i znajdź opis zbioru rozwiązań
x2+ x3=1
n 2x1 + x2+ x3=1
2x1+ 3x2+ 3x3=3
8 mar 09:09
Artur z miasta Neptuna:
| 0 1 1 1| | 0 1 1 1| | 0 1 1 1|
| 2 1 1 1| = | 2 0 0 0| = | 2 0 0 0|
| 2 3 3 3| | 2 0 0 0| | 0 0 0 0|
wniosek:
nieskończenie wiele rozwiązań postaci:
| ⎧ | x1 = 0; | |
| ⎨ | x2 = 1−t; t∊R |
|
| ⎩ | x3 = t | |
8 mar 09:18
Andżela: Fajnie mu tu wypisałeś tylko czy on wie jak to zrobiłeś by wyzerować te kolumny?
8 mar 09:20
Artur z miasta Neptuna:
pewnie nie ... ale jeżeli chociaż trochę rozumie metodę Gaussa lub chociażby operacje na
macierzach, to powinien 'wydedukować'
8 mar 09:26
stefan: mogę prosić o wytłumaczenie tego bo za bardzo nie kumam
8 mar 09:27
Andżela: Po jego wpisie wiedziałam że nie kuma

stefan musisz wykonać takie operacje (matematyczne oczywiście)na wierszach by uzyskac zera
8 mar 09:31
stefan: a może jest ktoś chętny to bym mu wysłał na email fotke z egzaminu bo normalnie chyba obleje
8 mar 09:32
Artur z miasta Neptuna:
stefan − będę brutalny −−− nie każdy musi studiować, niektórzy po prostu nie nadają się do
tego. Może na kierunkach humanistycznych byś sobie poradził.
8 mar 09:36
Andżela: I co ma , za Ciebie rozwiązać te zadania czy iść na ten egzamin?

Wiesz wogóle skąd się wzięła pierwsza macierz?Jak tak to napisz
8 mar 09:38
stefan: znajdź bazę przestrzeni R(A) < R3 dla macierzy
1 2 −1 1
A= −2 −4 0 1
−1 −2 −1 2
8 mar 09:43
stefan: pierwsza macierz wiem skąd się wzięła, przekształcić równanie na macierz potrafię, tylko chodzi
gdzie te zera mają być i skąd jakieś t się tam wzięło ;

A jak jest chętny na egzamin to zapraszam
8 mar 09:46
8 mar 10:06
Andżela: Poczytaj cokolwiek na temat macierzy plis
8 mar 10:08
stefan: a coś na temat tych innych zadań, ktoś pomoże

? a podstawy o macierzach to coś tam wiem
8 mar 10:19
Andżela: Jak się teraz tego nie nauczysz i pochodnych to będziesz miał problemy na następnych semestrach
8 mar 10:25
stefan: to forum nie jest od tego, żebyś mi mówił przyjacielu jaki kierunek powinienem wybrać tylko od
tego, żeby mi wytłumaczyć i pomóc...
8 mar 10:37
Artur z miasta Neptuna:
to forum nie jest od tego aby rozwiązać całe zadania, tylko dać Ci wskazówkę

a wskazówka jest taka −−− powtórz sobie teorię
8 mar 11:04
Andżela: Jest mnóstwo różnych stron na których wszechwiedzący sie wymądrzają zamiast wyjaśnić i
naprowadzić takiego co nie kuma tematu na właściwy tor.Myślałam że tu na tym forum będziemy
sobie bezinteresownie pomagać w rozwiązywaniu zadań.Chyba że Jakub zrobi opłaty za
korepetycje
8 mar 11:18
stefan: do: Artur z miasta Neptuna, przestań się mądrzyć bo już wiem o co chodzi w tym zadanku, jesteś
taki wyuczony to daj wskazówki na kolejne zadania. nykamok nadinbebe
8 mar 11:49