matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Andżela:
Pewnie jest to proste zadanie a ja nie wiem jak się do tego zabrać. Pomóżcie plis 2=(1+x)
6
8 mar 08:04
Maciek:
czyli pierw 6 st. z 2 = 1+x
8 mar 08:41
Maciek:
6
√
2
=1+x
8 mar 08:41
Maciek:
czyli x =
6
√
2
− 1
8 mar 08:42