matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytankoo
araa:
jaka wartosc ma sinus 170*?
8 mar 08:00
Andżela:
Sinus 170º wynosi 0.173648177667
8 mar 08:14
Aga1:
np. sin170
0
=sin(180
0
−10
0
)=sin10
0
= tyle co podała
Andżela
8 mar 10:02
Maciek:
czyli z wzorów redukcyjnych i potem z tablic
8 mar 10:03