matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
Ela:
rozwiąż układ równań: 504=60a
1
+840r 592=62a
1
+899r
8 mar 07:09
think:
60a
1
+ 840r = 504 /:60 a
1
+ 14r = 8,4 a
1
= 8,4 − 14r 592 = 62(8,4 − 14r) + 899r r = ...
8 mar 11:51