Czy w każdym równoległoboku, pola trójkątów wyznaczonych przez połowy jego przek
Sławek.: Czy w każdym równoległoboku, pola trójkątów wyznaczonych przez połowy jego przekątnych są takie
same?
Pozdrawiam!
8 mar 00:01
Sławek.: błagam pomóżcie bo muszę o 5 wstać jutro
8 mar 00:03
Sławek.: błagam, napiszcie mi tylko czy tak czy nie

litości, ludzie
8 mar 00:08
Mila: Sławek, Eta Ci wyjaśniła, spróbuj przeczytać z uwagą, a nie miotaj się.
8 mar 00:08
Sławek.: tak ale z tego, co mi eta wyjaśnił napisał, że
P1=P2=P3
a na moją głowe to nie może być równe a przynajmniej nie P1 i P2, gdyż kąt tam jest inny!
8 mar 00:09
Sławek.: jejku czy to mi tak trudno napisać czy mają zawsze równe pola czy nie?
Jakbym to rozumiałm to bym już dawno głowy Wam nie zawracał i poszedł spac no
8 mar 00:10
Sławek.: błagam, napisz tylko tak lub nie
8 mar 00:12
8 mar 00:12
Sławek.: ok, dziękuje.
Chociaż i tak nie kumam. Bo moim zdaniem 1/2xy * alfa nie może być równa 1/2xy * 180−alfa, gdy
np. alfa jest 50.
To jest inny kąt i pole nie będzie to samo.
ale niech Wam będzie, dobranoc !
8 mar 00:13
Eta:
Ponieważ
sin50o = sin130o
sinα= sin(180o−α)
8 mar 00:15
Mila: Sławek masz tam napisane , a sin60=sin(180−60) i wszystko się zgadza. Nie panikuj.Idź spać,
jutro mogę Ci wytłumaczyć tak, jak uczniom klasy VI.
8 mar 00:16
8 mar 00:16
Mila: Dobranoc Eta
8 mar 00:18
Eta:
Do miłego
8 mar 00:21
krystek: To żyjcie długo i szczęśliwie
Kobiety
8 mar 00:23
8 mar 00:24
krystek: Również odwzajemniam
8 mar 00:25