matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
KLUCZYK:
PROSZĘ O POMOC
narysuj wykres funkcji : f(x)= 2|x−1| −5
7 mar 23:04
Patt:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=f%28x%29%3D+2%7Cx%E2%88%921%7C+%E2%88%925
7 mar 23:10
Patronus:
Po kolei: Narysuj f(x) = 2x −> odbicie ujemnych argumentów nad oś ox −> f(x) = 2|x| −> translacja o wektor [1,−5] i masz f(x) = 2|x−1|−5
7 mar 23:12