matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wzór funkcji
Anka:
Wyznacz wzór funkcji wykładniczej, której wykres przechodzi przez punkt ( −2 ;
1
9
).
7 mar 22:26
123:
y = a
x
1
= a
−2
⇒ 3
−2
= a
−2
⇒ 3 = a
9
y = 3
x
7 mar 22:35