matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
ula:
narysować ta funkcje
1
g=
(x−2)
2
i y=0 i zaznaczyć część wspólną graficznie i algebr.
7 mar 21:31
Artur z miasta Neptuna:
1
algebraicznie −−−
= 0 ... brak rozwiązań
(x−2)
2
1
graficznie −−− narysuj
... następnie przesuwasz o wektor [2,0] (o dwa w prawo)
x
2
następnie narysuj y=0
7 mar 21:35
ula:
dzięki
a jeszcze pytanko mam z całki wyznaczyć pole tych funkcji i nie wiem skąd mam punkty wspólne wziąć
7 mar 21:37
ula:
ejj pomocy
7 mar 21:54