matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj monotoniczność ciągu
milly:
zbadaj monotoniczność ciągu a
n
= n
3
+ 2n
2
−n − 2
7 mar 20:59
milly:
podciagam
7 mar 21:07
Ted:
a
n
=n
2
(n+2)−(n+2) a
n
=(n−1)(n+1)(n+2) ... a skoro n∊N
+
... to
?
7 mar 21:21